Kontinuerlig forbedring gjennom kunnskapsdeling er nøkkelen til suksess for de fleste av dagens organisasjon. Lars Johansen og Haagen Sørbråten Odberg kjente på at dette ble enda vanskeligere da de måtte sitte hjemme etter at korona kom til landet i mars 2020.
– Det er så mange flinke folk i organisasjonen, som sitter kompetanse som bør deles. Er det én positiv ting som skjedde i koronaperioden, er det hvor mye lettere det er å engasjere medarbeidere på digitale plattformer, forteller Johansen som jobber sammen med Odberg i divisjon Buildings i Rejlers.
Korte sendinger
De to tok initiativ til å lage kortere videosnutter som ble delt med kolleger, under tittelen Rejlers Nanolæring. De visste at de satt på tips som ville komme flere til gode, og så muligheten for å nå sine nærmeste kolleger med kunnskapen. Nanolæringen var direktesendinger som varte mellom et kvarter og en halv time. Kunnskapsøkten ble vanligvis etterfulgt av en sosial del.
– Rejlers Nanolæring gjorde det omvendt av hva podkaster gjorde. Tidligere hadde vi hatt kunnskapsdeling live, så gjennomførte vi det på video, før vi nå har hybrid-løsninger der vi bruker både fellesmøter og video. Det som startet med korte snutter som viste snarveiene i konstruksjonsapplikasjonen vår, har utviklet seg til å bli noe hele organisasjonen får nytte av på mange måter. Det viser at det ikke trenger å gjøres så komplisert, sier Odberg.
I løpet av de siste par årene har det blitt laget nær 30 videoer, med alt fra tips og triks for ulike programmer, til sekvenser for lederutvikling. Effekten har vært at flere prosesser har blitt standardisert. Det gjør arbeidet mer effektivt og lønnsomt. Videoene brukes i tillegg til faglig oppdatering av ansatte til introduksjon for nyansatte og som et videobasert oppslagsverk for alle medarbeidere i Rejlers Norge.
Home of the learning minds
Rejlers har som mål å alltid være best på kompetanse. Gjennom 2022 antall ansatte i Norge økt med 32 personer, og med veksten de opplever, vil de bli enda flere i 2023.
Administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge forteller at de ser en tydelig effekt av videocation-kulturen som har blitt etablert i Rejlers Norge. Blant annet er onboardingen blitt bedre for nyansatte:
– Alle nyansatte får tilgang til hele katalogen med Rejlers Nanolæring. Når de kan på disse videoene i opplæringsperioden, kommer de ut av startgropa med litt mer kompetanse enn før. Det gjør dem raskere trygge i rollen sin. Nanolæring er et typisk eksempel på at vi lever ut vår visjon Home of the learning minds, sier han.
På den nordiske markeringen av Rejlers 80-årsjubileum mottok Lars Johansen og Haagen Sørbråten Odberg pris for sitt arbeid med plattformen.