Rejlers satser offensivt på
infrastruktur

Fremtidens grønne infrastruktur

Vi tilbyr solid kompetanse innen jernbaneteknikk og vil spesielt fremheve vår tverrfaglige kompetanse innen fagområdet. Vi tilbyr også tjenester innen målekteknikk og feilsøking, både innenfor jernebanetekniske elektrofag og elektroanlegg forøvrig.

Rejlers er eksperter på jernbane, og jobber med alt fra mulighetsstudier og design til komplette tekniske løsninger og digitale systemer.

Jernbane er sentralt for bærekraftig utvikling i tettbygde strøk, men også avgjørende for å kunne reise langt på en miljøvennlig måte både i Norge og på tvers av grensene. Vi følger nøye med på myndighetenes arbeid og langsiktige planer, og har spesialister og eksperter som er involvert i utvikling av grønne infrastrukturløsninger i hele Norden.

Prosjektering av anlegg

Rejlers oppdrag innen infrastrukturløsninger for jernbane inkluderer alt fra komplett prosjektansvar og mulighetsstudier til design av anlegg for spor, strøm, signal, telekommunikasjon, føringsvei og sikkerhetssystemer. Vi tilbyr også byggeplassoppfølging og forvaltningsdata.

Jernbaneoppdrag er ofte delt inn i flere delprosjekter som kan vare i mange år. Rejlers er en god samarbeidspartner. Vi er vant til å jobbe langsiktig med komplekse problemstillinger som også gir verdi i fremtiden.

Digital utvikling i jernbaneteknologi

Rejlers utvikler nå fire av Trafikverkets totalt 16 pilotanlegg for jernbaneoverganger i Sverige. Dagens releteknikk i eksisterende jernbaneoverganger vil etter hvert avvikles og erstattes av den helt nye teknologien, Automatic Level Crossing (ALEX). Den nye teknologien vil endre hele arbeidsmetoden i jernbanesektoren. I dette utviklingsarbeidet har Rejlers en nøkkelrolle. Vi utvikler oss, innhenter informasjon og erfaringer, og bygger og deler ny kunnskap.

PROSJEKT- OG BYGGELEDELSE

Vi tilbyr prosjekt- og byggeledelse som en del av tjenestespekteret. Prosjekt- og byggeledelsen er primært rettet mot jernbanetekniske anlegg og ledelse av tverrfaglige jernbanetekniske prosjekter. Prosjektet gjennomføres med kvalitetsstyring i alle ledd. Vår kompetanse omfatter gjennomføring av RAMS-prosessen og saksbehandling i forbindelse med søknad til Statens jernbanetilsyn (SJT).

Vi legger vekt på

  • Systematisk oppfølging og gjennomføring
  • Åpen og tett dialog med oppdragsgiver og leverandører
  • Kontraktoppfølging
  • RAMS-prosess
  • Søknadsprosess mot SJT
  • Kvalitetstyring
  • Økonomistyring
  • Framdriftsstyring
Les mer

JERNBANETEKNIKK

Jernbaneteknikk er ett av Rejlers KANtechs spesialområder. Tverrfaglig jernbaneteknikk er et satsningsområde og innbefatter fagfeltene lavspenning-, kontaktledning-, signal- og teleanlegg. Kjerneområdet er elkraft.

Vi har gjennomført flere prosjekter innenfor jernbaneteknikk,

Les mer

Uavhengig rådgivning innen prosjekt- og byggeledelse

Rejlers KANtech tilbyr kompetanse og bistand som en uavhengig tredjepart uten bindinger verken til prosjekterende eller utførende enheter. Vårt fokus er høy kompetanse på våre spesialområder: Prosjekt- og byggeledelse, jernbaneteknikk og måleteknikk og feilsøking. Rejlers KANtech leverer riktige tjenester til rett tid som tilfredsstiller kundens krav, behov og forventninger.

VÅRE FOKUSOMRÅDER ER:

Kundetilfredshet • Tilgjengelighet, alltid • Riktig kompetanse • Fleksibilitet • Kreativitet og nytenkning

Måletekniske oppdrag og feilsøking

Vi utfører måletekniske oppdrag og feilsøking i ulike typer anlegg.

Vi utfører verifisering av lav- og høyspenningsanlegg på bakgrunn av til offentlige lover og forskrifter, samt relevante normer og feilsøking i komplekse sammensatte tekniske anlegg. Feilsøkingen kombineres med datamodeller for enklere å kunne fastslå årsaken til unormale tilstander. En kan på den måten også avdekke kjeder av feil eller følgefeil.

I noen tilfeller tilbys feilsøking etter prinsippet «pay per success». Dette innebærer at, dersom ikke feilen avdekkes, belastes ikke kunden for kostnadene ved feilsøkingen.

Vi disponerer et antall måleinstrumenter av høy kvalitet for normal feilsøking.

Scopemeter med 2 kanaler
Multiinstrument med sann RMS
Tangamperemeter
Isolasjonstester
Strømslange

Ved behov for ytterligere instrumenter leies dette inn fra blant annet NEMKO.

Alle målinger og verifiseringsjobber dokumenteres slik at arbeidet kan etterprøves, og instrumenter spores.

Kontaktperson

Martin Inge Algrøy

Divisjonsdirektør Infrastructure

Martin@kantech.no

(+47) 991 52 180