– Vi har et av de største fagmiljøene på elektro-rådgivning i Norge. Økte energipriser og et langsiktige mål om betydelig nasjonal elektrifisering, har vært viktige eksterne faktorer for vår vekst. Samtidig bidrar vi med vår kompetanse inn i byggingen av infrastruktur, samt kvalitetssikring og dokumentasjon av både eldre og nyere infrastruktur. Det har gitt gode resultater, sier administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge.
Godt kvartal og år
Selskapet, som er en del av Rejlers-konsernet, har vokst raskt etter at de besluttet å rendyrke kjernevirksomheten i 2020. Fra 2021 til 2022 har selskapet økt omsetningen med 48 prosent, fra 194,4 millioner kroner til 287,5 millioner kroner og driftsresultatet med 66 prosent, fra 16,6 millioner kroner til 27,5 millioner kroner. I fjerde kvartal omsatte Rejlers Norge for 82,2 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 7,9 millioner kroner.
Økt etterspørsel etter energioptimalisering
I Norge arbeider selskapet bredt, med prosjektering og dokumentasjon av alle former for infrastruktur og bygg, både ny og eksisterende.
– Infrastrukturprosjektene er i stor grad styrt av offentlige bevilgninger, endringer i lovverket og det langsiktige arbeidet med å elektrifisere stadig mer. I løpet av 2022 har uforutsigbare energipriser økt etterspørselen etter strakstiltak i eksisterende bygg, men også prosjektering av større transformasjonsprosjekter for å redusere energibruken fremover. Uavhengig av motivasjonen for å gjennomføre endringer, så oppleves det i vår virksomhet som motiverende å bidra til mer bærekraftige bygg og infrastruktur, sier Arnesen.
Oppkjøp og nye kunder
Rejlers Norge kjøpte i april Omega Holtan, som har hovedkontor i Tønsberg. Oppkjøpet tilførte selskapet 30 nye medarbeidere og nye kunder.
– Rejlers Norge og Omega Holtan hadde allerede en del felles kunder, så vi kjente kompetanseprofilen til selskapet. Vi brukte derfor mest tid i forkant an oppkjøpet på mye å vurdere felles kundegrunnlag, vekstmulighetene sammen og ikke minst en felles fremtidig organisasjonskultur. Vi så at det var et godt potensial, og resultatene viser at det var et riktig valg. For oppkjøpet har blitt et viktig bidrag for vår vekst og for utviklingen av vår totale kompetanse. Nå har vi et solid fotfeste mellom Drammen og Agder, og flere medarbeidere fra Omega Holtan bidrar i dag på prosjekter andre steder i Norge og i Norden, sier han.
Faste og nye kunder
Rejlers Norge har en rekke faste kunder, som selskapet har arbeidet med i flere år, men opplever også at nye oppdragsgivere tar kontakt. I løpet av 2022 har selskapet blant annet gjort større oppdrag for blant annet Å Energi, Bane NOR, Equinor, Statens Vegvesen, Nye Veier og flere større kommuner og eiendomsutviklere.
– Kombinasjonen av offentlige eller offentlig eide virksomheter og private aktører gjør at vi med trygghet kan øke antallet medarbeidere, og ta store, komplekse prosjekter, sier Arnesen.
Skal vokse videre
Det gjør at selskapet også i 2023 vil ansette flere dyktige medarbeidere.
– Heldigvis har vi både i Norge og i konsernet en størrelse som gir både nyutdannede og spesialister med noen års erfaring mange muligheter for en spennende karriere. Det speiles i profilene til dem som søker jobber hos oss. Samtidig har vi ambisiøse vekstmål fremover, så vil fortsette å søke etter og ansette dyktige rådgivere, sier Petter Arnesen.
Vekst for konsernet
Rejlers-konsernet omsatte for 990,2 millioner SEK i fjerde kvartal og for året hadde konsernet en omsetning på 3,51 mrd. SEK. Driftsresultatet for 2022 var på 287,3 millioner SEK, opp fra 164,3 millioner SEK i samme periode i fjor.