Rejlers ble startet i Småland i Sverige av Gunnar Rejler, og har i dag også kontorer i Finland, Norge, og Abu Dhabi. Torsdag i forrige uke var det invitert til feiring på alle Rejlers’ hovedkontor, for å markere og skåle for både fortid og fremtid – og gjøre litt ekstra stas på noen av de ansatte.
Pris til digitalt læringsverktøy
Ansatte i konsernet har hatt muligheten til å nominere kandidater til prisene Home, Learning og Mind, hentet fra Rejlers visjon: Home of The Learning Minds. Det kom inn over 300 nominasjoner, og en jury valgte ut seks vinnere, to prosjekter i hver kategori.
Norge vant pris i kategorien Learning. Prisen gikk til Buildings avdeling Oslo ved Lars Johansen og Haagen Sørbråten Odberg. De vant prisen for utviklingen av Rejlers’ digitale læringsplattform, Nanolæring.
– Det var skikkelig artig med anerkjennelse for dette! Det kom overraskende på, selv om vi vet det har blitt godt mottatt internt, forteller Haagen på spørsmål om det var forventet.

Lars Johansen og Haagen Sørbråten Odberg vant prisen for utviklingen av Rejlers’ digitale læringsplattform, Nanolæring.
Plattformen Nanolæring er i dag godt etablert, og brukes i tillegg til faglig oppdatering av ansatte og introduksjon til nyansatte og som et videobasert oppslagsverk for alle medarbeidere i Rejlers Norge.
– Det startet med kortere videoer i koronatiden, for å spre kunnskap og tips om bruk av ulike verktøy, forteller Lars, som er tydelig på at det er hyggelig med en pris for innsatsen.
– Målet har jo vært å gjøre kompliserte temaer enklere, gjennom å jobbe oss systematisk gjennom programvaren og ta for oss det vi selv har opplevd som vanskelig. Vi har alle erfaring med at lange, detaljerte brukermanualer ikke blir lest. Derfor ville vi teste ut videoformatet, for å engasjere kollegaene våre og samtidig gjøre prosesser mer effektivt. Det er veldig hyggelig at det har blitt så godt mottatt!
– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, blant annet på videoene er lette å forstå og at det er mulig å stille spørsmål underveis da de ble sendt live. Vi har en naturlig pause nå, men vil nok fortsette på nyåret med filmer om både BIM og verktøy vi bruker, avslutter Haagen.
Jurypris
To nordmenn og deres selskaper vant i tillegg det som ble kalt Special Prize of the Jury: Martin Algrøy fra Rejlers KANtech og Ragnar Holtan fra Rejlers Omega Holtan. Selskapene ble kjøpt opp av Rejlers i hhv. 2020 og 2022.
– At det blir satt pris på vår ekspertise på jernbane både i det daglige og i form av pris, er vi glade for! Det har vært spennende for et mindre selskap å komme inn i en såpass stor organisasjon. Å slå sammen selskaper er en krevende øvelse, men jeg er svært fornøyd med hvor langt vi har kommet og de synergieffektene vi har klart å skape, forteller Martin Algrøy fra Rejlers KANtech.
Lederne i de to selskapene får pris for å bidra svært positivt i fusjoneringsperiode. De gjør en solid innsats for å integreres i Rejlers, samtidig som de bidrar med sine folk, kunnskap og prosjekter både i Norge og over landegrensene.
– Det er selvfølgelig veldig gøy å få juryprisen og vi opplever fusjonen med Rejlers som en vinn-vinn-situasjon, der vi nå kan lene oss på hverandres ressurser og erfaring, og sammen posisjonere oss bedre, sier Ragnar Holtan, daglig leder i Rejlers-selskapet Omega Holtan.

To nordmenn og deres selskaper vant i tillegg det som ble kalt Special Prize of the Jury: Ragnar Holtan fra Rejlers Omega Holtan (øverst) og Martin Algrøy fra Rejlers KANtech. Foto: Rejlers
Han gleder seg også over samarbeidet på tvers av landegrensene.
– Rejlers er tungt inne i industri og jernbane i Finland og Sverige, og vi har et mål om å ta en sterkere posisjon i dette markedet også i Norge og Norden. Sammen har vi musklene som skal til for å komme dit!