Hopp til innhold
NextGen Norge 2021

FREMTIDENS REJLERS: Jørgen Johnsen, Marit Emilie Husstøyl, Knut Arstøl og Liv Ringheim er med på NextGen 2021. Foto: Katrine Lunke/Apeland.

Ti svensker og fire nordmenn er med i årets utgave av det som er et av Nordens største trainee-program i bransjen for tekniske konsulenter. NextGen, som programmet heter, er et internt utdanningsløp over ni måneder, som avsluttes med innlevering og presentasjon i Stockholm i mai 2022.

Jobber i nordiske gruppers

Marit Emilie Husstøyl (25) er utdannet energiingeniør, og har nylig startet i jobben som energirådgiver i Rejlers i Kristiansand.

– Det fine med NextGen-programmet er at vi blir kjent med hele Rejlers-familien og alle fagområdene, sier Husstøyl.

GOD STEMNING: NextGen-deltakerne blir godt kjent med hverandre i løpet av de ni månedene programmet varer. Foto: Katrine Lunke/Apeland.

Årets kull er delt i to grupper, med deltakere fra begge land. Innledningsvis fikk gruppene en oppgave hver, med fokus på bærekraftige løsninger. Oppgaven skal presenteres og leveres i mai neste år, og er en viktig del av programmet. Deltakerne får tid til å jobbe med oppgaven og i gruppene hver eneste uke frem til levering. I tillegg blir det flere felles samlinger.

– Svenskene er veldig flinke! Og det er veldig moro å jobbe sammen med dem i dette prosjektet. Det er nyttig å bli kjent med andre ansatte på tvers av landegrensene allerede fra starten av. Rejlers er et stort konsern, med så mange ulike fagdisipliner, så det å bli kjent med hele bredden er veldig gøy, sier Husstøyl.

– Vi lærer hele alfabetet

Knut Arstøl (32) var tidligere energimontør, men kom til et punkt der han ønsket å bytte ut skrutrekker og måleinstrumenter med tegneprogram og regneark.

– Før bygget jeg ting. Nå prosjekterer og designer jeg det jeg bygget før. Jeg er en person som må utvikle meg. Jeg klarer ikke å sitte stille. Også har jeg alltid hatt en interesse for hvorfor ting fungerer som de gjør, sier han.

I august ble han ansatt som elkraftingeniør i Rejlers i Agder. Å være med i et opplæringsprogram, parallelt med alle nye oppgaver i den nye jobben, er både utfordrende og noe helt nytt.

TETT PROGRAM: HR-konsulent i Rejlers Emilie Aubert er ansvarlig for oppfølgingen av Knut Arstøl og de andre norske traineene. Foto: Katrine Lunke/Apeland

– Det er veldig lærerikt å være en del av et team som skal løse en stor gruppeoppgave sammen over tid, samtidig som vi får masse innsikt og veiledning underveis, sier Arstøl.

Det å gå fra å være montør til rådgiver har også vært en aha-opplevelse.

– Konsulentbransjen er noe helt annet enn det jeg trodde det var. Ta for eksempel mengden informasjon som skal prosesseres. Jeg trodde det var fra a til b, men vi må bruke hele alfabetet, sier Arstøl.

Må lære seg presentasjonsteknikk

På samlingen der vi møter den motiverte gjengen, er det presentasjonsteknikk som står på agendaen. Som konsulent i Rejlers blir det mange kundemøter og presentasjoner, og det er viktig å bli komfortabel og trygg i den rollen.

BEST I MØTER: Kursholderen underviser deltakerne i hvordan de eier et møterom og hvordan de holder presentasjoner folk husker. Foto: Katrine Lunke/Apeland.

Jørgen Johnsen (24) begynte i jobben som prosjektingeniør i Rejlers Buildings i august. Han har tre års erfaring som elektriker med seg i sekken, og har i tillegg til elektrikerutdanningen tatt Fagskole Elkraft.

– Vi er heldige som får lov til å bruke litt av arbeidstiden vår på dette opplæringsprogrammet det første året vårt i Rejlers, sier han.

Han fullroser den innleide kursholderen i møteteknikk, som de drilles av denne dagen.

– Vi lærer oss teknikker for å holde presentasjoner og lede møter, og vi blir også filmet underveis, slik at vi kan evaluere hverandre i gruppa. I tillegg har vi lært mye om hvordan vi behandler andre mennesker på denne samlingen. Det er fint å bli mer bevisst på akkurat det, for det er ikke noe jeg har vært så bevisst på tidligere i jobben min, sier Johnsen.

Rejlers gir deg masse frihet

Den siste norske deltakeren fra 2022-kullet, er Liv Ringheim. Hun har tjuvstartet litt, for hun begynte i Rejlers allerede i februar. Hun er prosjektingeniør i avdelingen for Nettdokumentasjon, og har utdannelse i Energi og miljø fra NTNU.

– Jeg er imponert over dette tilbudet til alle oss nyansatte. Selv om jeg har vært i Rejlers et halvt år nå, var det utrolig fint å bli bedre kjent med andre unge ansatte i helt andre avdelinger enn meg selv. Det skjer mer innen energi internt i Rejlers enn det jeg var klar over, sier Ringheim.

­– Hva er det beste med å jobbe i Rejlers?

– Det beste med Rejlers? Det er uten tvil friheten og muligheten til å være med på det du synes er gøy. I Rejlers får du prøve deg i ulike roller, om du vil det, sier Ringheim, før hun springer inn til neste del av dagens samling.

LEARNING MINDS: Rejlers sin visjon er Home of the learning minds. Utvikling og kunnskapsdeling ligger i DNA-et. Foto: Katrine Lunke/Apeland.

Fakta om Rejlers NextGen:

  • Opplæringsprogram for traineer og unge, nyansatte i Rejlers.
  • Grenseoverskridende program, i samarbeid med hovedkontoret til Rejlers i Stockholm.
  • Programmet varer i ni måneder, med oppstart i august og avslutning i mai. Deltakerne møtes til tre samlinger på tvers av landegrensene i løpet av perioden, i tillegg til flere samlinger for hvert av landene.
  • Deltakerne deles inn i grupper og jobber med en større oppgave gjennom hele perioden, som presenteres og leveres.
  • Alle deltakerne får lov til å bruke to timer i arbeidstiden hver uke til oppgavearbeid, i tillegg til samlingene.

Rejlers visjon er Home of the Learning Minds. Utvikling, innovasjon og kunnskapsdeling er en del av identiteten til selskapet. NextGen er et av flere tiltak som svarer til visjonen.

Vil du bli en av våre NextGen-traineer i 2022? Søk HER

Kontaktpersoner

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16 0191 Oslo

+47 22 33 66 33

Se kart

Rejlers Elsikkerhet AS

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16 0191 Oslo

+47 958 23 000

Se kart

KANtech AS

Besøksadresse

Storgata 11 0155 Oslo

+47 991 52 180

Se kart

AJL AS

Besøksadresse

Innspurten 1 B 0663 Oslo

+47 917 68 952

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52 2317 Hamar

+47 951 95 314

Se kart

Rejlers Elsikkerhet

Besøksadresse

Kjøita 18 4630 Kristiansand

+47 958 23 000

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18 4630 Kristiansand

+47 917 14 600

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c 4848 Arendal

+47 476 69 494

Se kart

Lyngdal

Besøksadresse

Stasjonsgata 26 4580 Lyngdal

+47 917 69 019

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Vestre Svanholmen 12 4313 Sandnes

+47 958 23 000

Se kart

Sarpsborg

Besøksadresse

Tuneveien 89 1712 Grålum

+47 900 46 238

Se kart

Tønsberg

Besøksadresse

Åshaugveien 68 3170 Sem

+33 34 99 99

Se kart