Hopp til innhold
Northern Lights in Alta, Norway

Kundens egne data gir verdifull innsikt

Quant Insight er en avansert plattform for analyse av kundens egne data fra distribusjonsnettet. Det kan være data fra både nye smarte målere, eller fra annen infrastruktur i nettet. – Med kraften som ligger i moderne skyløsninger så har Quant Insight evne til å raskt transformere dataene til verdifull styringsinformasjon for nettselskapet. Insight er nå utviklet til en plattform som vi er meget stolte av og som kundene raskt opplever høy nytteverdi av, sier Direktør for Energy i Rejlers Norge, Espen Kåsin.

Best funksjonalitet for Alta Kraftlag

Alta Kraftlag forsyner kommunene Alta, Loppa og Kvænangen med strøm og fibertjenester. De har blant annet installert smarte målere sammen med annen fornyelse av infrastrukturen i distribusjonsnettet som gir nye muligheter for nettdriften.

Nettingeniør Rolf Erik Jenssen (t.v.) og Målertekniker Arnt Sigurd Nilsen (t.h,) i Alta Kraftlag valgte Quant Insight for å få verdi ut av alle de nye dataene i driften og utviklingen av nettselskapet.

– Etter gjennomgang av tilgjengelige løsninger på markedet, falt valget på Quant Insight som vi mener er den løsningen med best funksjonalitet for oss, bekrefter Nettingeniør Rolf Erik Jenssen hos Alta Kraftlag. – Vi ser frem til å benytte Quant Insight som et svært nyttig verktøy for drift og utvikling av nettselskapet sier Jenssen.

Viktig samfunnsaktør

– Rejlers er svært fornøyd med å få Alta Kraftlag som kunde, sier Direktør for forretningsutvikling i Rejlers Norge, Jens Haug. Alta Kraftlag er en viktig samfunnsaktør i sin region, og viser stor interesse for å etablere gode digitale løsninger, til nytte for både Alta Kraftlag og deres kunder. Vi ser frem til et godt samarbeid med fokus på digitalisering av nettselskapet, sier Haug.


Om Alta Kraftlag

Alta Kraftlag ble stiftet i 1948 og forsyner kommunene Alta, Loppa og Kvænangen med strøm og fibertjenester. Selskapet har også kraftproduksjon og flere eierposter i andre selskaper i regionen. Alta Kraftlag har ca 65 ansatte totalt og en årlig omsetning på ca 125MNOK. Hovedkontoret ligger i Alta. Alta Kraftlag er et samvirkeforetak (andelslag), eid av medlemmene og har som målsetting å ha en aktiv rolle innenfor nærings- og samfunnsutviklingen i regionen.

Om Rejlers

Rejlers Norge leverer tjenester til kunder i hele Norden og er representert i Oslo, Halden, Drammen, Kristiansand, Arendal, Stavanger, Trondheim, Motala og Göteborg. Vi har totalt ca 280 ansatte med unik kunnskap på digitalisering i kombinasjon med rådgivende ingeniørkompetanse. Vi bidrar til forretningsmessig gevinst for våre kunder gjennom digitalisering av fysisk infrastruktur, smarte valg og strategisk bruk av IT, innenfor fokusområder som EnergiBuildingsIndustry og Infrastructure.Vi inngår i konsernet Rejlers som har ca 2.400 ansatte og tung erfaring som rådgivende kompetanseleverandør til krevende kunder i Norge, Sverige og Finland. Rejlers er børsnotert på NASDAQ QMX i Stockholm.

Mer informasjon, kontakt:

Rejlers
Thomas Pettersen, Administrerende Direktør
thomas.pettersen@rejlers.no
+47 950 22 323

Alta Kraftlag
Rolf Erik Jenssen, Nettingeniør
rolfej@altakraftlag.no
+47 951 47 601

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Drammen

Besøksadresse

Sundland Næringspark, Bygg A,
Skogliveien 4 3047 Drammen

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Halden

Besøksadresse

Violgata 8
1776 Halden

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Stockholm

Besøksadresse

Lindhagensgatan 126
112-51 Stockholm, Sverige

+ 46 70 993 43 14

Se kart

Göteborg

Besøksadresse

Gamlestadsvägen 2, B19
415-11 Göteborg, Sverige

+46 31 61 01 00

Se kart

Motala

Besøksadresse

Turbinvägen 8
591-61 Motala, Sverige

+46 141 22 48 60

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52
2317 Hamar

+47 951 95 314

hakon.veflingstad@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18
4630 Kristiansand

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Forusbeen 78
4033 Stavanger

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c
4848 Arendal

Se kart