Hopp til innhold
Image of two kids eating sandwiches on a bench.

Foto: Kavli

Total IT-Leverandør

Avtalen ble signert i desember 2019 og i april i år var implementeringen gjennomført. Rejlers er med dette total sourcing partner for de fleste IT-behov i Kavli knyttet til drift, lagring og overvåkning, herunder infrastrukturen som drifter Kavlis driftskritiske ERP system (Infor M3), men også en rekke andre kritiske applikasjoner. Kavlis merkevarer er viden kjent og er et vanlig syn på matbordet i mange land over hele verden. Produksjonen gjøres ved flere fabrikker i flere land med drift tilnærmet 24/7/365.

Kan ikke gråte over spilt melk

– Kravene til oppetid for IT-systemene våre er beinharde, her er det definitivt ikke anledning til å gråte over spilt melk. Hvis IT-systemene våre stopper opp – ja da stopper produksjonen og det får umiddelbare og kostbare konsekvenser, eksempelvis at råvarer som melk må gå rett til destruering, forteller Svein Solheim, Group ERP Manager i Kavli.

– Derfor setter vi svært tøffe krav til oppetid og at IT-leverandøren klarer å håndtere vår døgnkontinuerlige drift fordelt på flere lokasjoner. Så langt har Rejlers levert veldig bra på dette, forteller Solheim. Han fortsetter: – Vår virksomhet er multinasjonal, og vi er nesten alltid i høysesong for noen av våre produkter i ett eller flere markeder. Dette gjør det også krevende med endringer i IT-systemene, men i samarbeid med Rejlers gjennomførte vi implementerings-prosjektet på tid og budsjett uten driftsforstyrrelser, og det er vi meget godt fornøyd med, forteller Solheim.

Industri 4.0

-Vi synes dette er en fantastisk spennende avtale hvor vi virkelig får vist hva vi kan innenfor et bredt spekter av IT-tjenester som vi setter sammen til en Hybrid Multi-Cloud leveranse, forteller Renè Eriksen, Direktør for Industry i Rejlers. Et godt eksempel er det nye meieriet som Kavli har under bygging på Jæren. Dette meieriet blir 100% avhengig av fungerende IT og viser til fulle hvor viktig IT er for å optimalisere driften i moderne produksjonsbedrifter, gjerne referert til som «Industri 4.0» forteller Eriksen. -Vår oppgave blir å sørge for at Kavli-konsernet når sine ambisjoner innenfor dette området og forblir blant verdens mest effektive matvareprodusenter, forteller Eriksen

Hybrid Multi Cloud

-Vårt Hybrid Multi-Cloud konsept betyr at vi leverer alle tjenestene fra en dynamisk kapasitetsplattform i vårt datasenter. For kundene våre betyr dette en gjennomprøvd PaaS leveransemodell som er 100% skalerbar og kostnadseffektiv for alle kundens varierende behov – fullt ut kombinerbart med tjenester levert fra Azure og AWS. Vi sikrer også at alle tjenester blir levert med full redundans og innebygget sikkerhet på høyeste nivå, sier Eriksen.


Om Kavli

Kavli konsernet er et norskeid næringsmiddelselskap med virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Storbritannia. I Norge er Kavli mest kjent for smøreostene fra O. Kavli samt melk og yoghurt fra Q-Meieriene ved våre 3 produksjonsanlegg. I Sverige har man produksjon i Älvsjö, Eslöv og Åbo med varemerkene Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s®, Hultbergs®, Västerviks senap®, , Bollnäsfil®, Perstorp ättika, Planti®, Druvan®,

Konsernet omsetter i år for ca 4 milliarder kroner, og har 10 fabrikker i 4 land. Kavli konsernet er eid av det allmennyttige Kavlifondet som i fjor delte ut 117 millioner kroner til gode formål innen humanitært arbeid, forskning og kultur. Les mer på www.kavli.no

Om Rejlers

Rejlers Norge leverer tjenester til kunder i hele Norden og er representert i Oslo, Halden, Drammen, Kristiansand, Arendal, Stavanger, Trondheim, Motala og Göteborg. Vi har totalt ca 280 ansatte med unik kunnskap på digitalisering i kombinasjon med rådgivende ingeniørkompetanse. Vi bidrar til forretningsmessig gevinst for våre kunder gjennom digitalisering av fysisk infrastruktur, smarte valg og strategisk bruk av IT, innenfor fokusområder som EnergiBuildingsIndustry og Infrastructure.

Vi inngår i konsernet Rejlers som har ca 2.400 ansatte og tung erfaring som rådgivende kompetanseleverandør til krevende kunder i Norge, Sverige og Finland. Rejlers er børsnotert på NASDAQ QMX i Stockholm.

For mer informasjon, kontakt:

Rejlers
Thomas Pettersen, Administrerende Direktør
thomas.pettersen@rejlers.no
+47 950 22 323

Kavli
Svein Solheim, Kavli Group ERP Manager
svein@kavli.no
+47 901 97 571

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Drammen

Besøksadresse

Sundland Næringspark, Bygg A,
Skogliveien 4 3047 Drammen

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Halden

Besøksadresse

Violgata 8
1776 Halden

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Stockholm

Besøksadresse

Lindhagensgatan 126
112-51 Stockholm, Sverige

+ 46 70 993 43 14

Se kart

Göteborg

Besøksadresse

Gamlestadsvägen 2, B19
415-11 Göteborg, Sverige

+46 31 61 01 00

Se kart

Motala

Besøksadresse

Turbinvägen 8
591-61 Motala, Sverige

+46 141 22 48 60

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52
2317 Hamar

+47 951 95 314

hakon.veflingstad@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18
4630 Kristiansand

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Forusbeen 78
4033 Stavanger

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c
4848 Arendal

Se kart