Hopp til innhold
Jönköping Energi

Jönköping Energi Nät väljer system från Rejlers som stöd vid införandet av nya generationens elmätare.

– Vi ser att Quant möter våra mättjänsters framtida behov att vara det moderna och digitala energibolag vi önskar. Quant kommer att ge verksamheten det stöd vi behöver för att effektivisera vårt uppdrag såsom övervakning med intelligent karta, avvikelsehantering och integration till arbetsordersystem, säger Lise-Lotte Melin, chef för Mättjänster på Jönköping Energi Nät AB.

En viktig faktor har också varit att Quant bygger på en modern integrationsmotor som ger verksamheten en förbättrad hantering av dataflöden till och från system samt möjlighet för kommunikation med framtidens digitala komponenter.

– Jönköping Energi Nät AB är en viktig kund för Rejlers. Vi har samarbetat länge i flera olika projekt och är stolta att nu få leverera Quant. Vi ser fram emot att vara ett kunskapsstöd och fortsätta hjälpa Jönköping Energi Nät AB att effektivisera för framtiden, säger Tomas Esselin Marknadschef, Rejlers Embriq AB.

Nya funktionskrav ligger bakom bytet

De kommande åren kommer Jönköping Energi att byta ut samt­liga elmätare hos sina 57 000 kunder. Anledningen är nya funktionskrav som ska vara uppfyllda senast 1 januari 2025. Med de nya mätarna kommer kunderna att kunna ta del av detaljerad in­formation om energianvändningen via ett gränssnitt direkt från mätaren. De nya mätarna kommer även att ge en effektivare elnätsdrift och automatisk avbrottsregistrering. Den nya generationens smarta elmä­tare stödjer energiomställning­en i samhället och ger förutsättning­ar för användarna att bli mer delaktiga och aktiva.

Quant – Framtidssäkrat och flexibelt

Quant är en flexibel mätvärdesplattform som är framtidssäkrad och som hanterar förändringarna på elmarknaden på ett smart och smidigt sätt. Quant är integrerad med Elhub i Norge och Rejlers följer noga utvecklingen av Elhub i Sverige. Quants insamlingsmotor hanterar flertalet mätartyper på den svenska marknaden och kan integreras till diverse MDM/KIS system. Kopplingarna sker via Drivers eller API. Quant är ett av marknadens mest effektiva system beträffande utveckling och anpassning till Smart Grid funktionalitet. I Norge är Rejlers marknadsledande med lösningen och drygt femtio procent av alla mätvärden från Norges elnätsföretag hanteras genom Quant.


Om Rejlers

Rejlers Embriq AS och Rejlers Embriq AB ingår i Rejlers norska verksamhet tillsammans med Rejlers Engineering AS och Rejlers Elsikkerhet AS. Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2 000 engagerade experter med spetskompetens inom teknikområden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma på sammanlagt 70 orter i Sverige, Finland och Norge. År 2018 omsatte Rejlers 2,4 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information kontakta:

Thomas Pettersen
VD Rejlers Norge

+47 950 22 323
thomas.pettersen@rejlers.no

 

Lise-Lotte Melin
Chef för Mättjänster på Jönköping Energi Nät AB

070-199 16 03
lise-lotte.melin@jonkopingenergi.se

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Drammen

Besøksadresse

Sundland Næringspark, Bygg A,
Skogliveien 4 3047 Drammen

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Halden

Besøksadresse

Violgata 8
1776 Halden

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Stockholm

Besøksadresse

Lindhagensgatan 126
112-51 Stockholm, Sverige

+ 46 70 993 43 14

Se kart

Göteborg

Besøksadresse

Gamlestadsvägen 2, B19
415-11 Göteborg, Sverige

+46 31 61 01 00

Se kart

Motala

Besøksadresse

Turbinvägen 8
591-61 Motala, Sverige

+46 141 22 48 60

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52
2317 Hamar

+47 951 95 314

hakon.veflingstad@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18
4630 Kristiansand

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Forusbeen 78
4033 Stavanger

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c
4848 Arendal

Se kart