Hopp til innhold
statnett

Statnett og representanter fra selskapene i leveransegruppen var samlet under signeringen av kjempeavtalen. Ritu Rampal, Direktør Consulting i Rejlers Embriq er nr 4 fra venstre.

Balansering av det nordiske kraftsystemet      

– Vi er svært glade over å delta i denne leveransen til Statnett, sier Ritu Rampal, direktør for Consulting i Rejlers Embriq AS. – Siden 2016 har vi levert tilsvarende tjenester til Statnett og våre høykompetente utviklere og testere har hjulpet Statnett med prosjekter som «fifty», som er et viktig initiativ for å sikre balanseringen av det nordiske kraftsystemet, sier Rampal.

Elhub

– Fremover, og som en del av den nye avtalen, så ser vi for oss at våre konsulenter også vil hjelpe Statnett med prosjekter knyttet opp mot blant annet Elhub, sier Rampal. Elhub er et sentralt IT-system som understøtter og effektiviserer markedsprosesser som strømsalg, innflytting/utflytting, opphør og lignende i det norske kraftmarkedet, samt understøtter distribusjon og aggregering av måleverdier for all forbruk og produksjon i Norge.

Om avtalen

Avtalen er tegnet mellom Statnett og Bouvet Norge AS som er prime leverandør. Rejlers Embriq inngår i en gruppering av leverandører som i denne avtalen er underleverandører til Bouvet. Avtalen vil ha en varighet på inntil 6 år og anslått totalverdi er på mellom 1200 til 1500 millioner NOK.

– Dette er en stor og viktig avtale for Bouvet som igjen viser at vi er konkurransedyktig. Vi er svært stolte og ydmyke over den tilliten Statnett har vist oss og ser frem til å videreføre vårt gode samarbeid, sier administrerende direktør i Bouvet, Sverre Hurum.

– Vi har betydelig bredde i vår kompetanse, med flere leveransegrensesnitt mot Statnett. Det er svært hyggelig at vi fremover også skal bidra med denne type kompetanse til Statnett, sier Thomas Pettersen, administrerende direktør i Rejlers Norge.


Om Statnett   

Statnett SF er systemansvarlig for det norske kraftsystemet. Dette innbefatter utbygging og drift av høyspentlinjer og transformatorstasjoner. Statnett SF drifter om lag 11 000 km høyspentlinjer og 150 transformatorstasjoner, og har i tillegg ansvar for kraftforbindelser til Sverige, Finland, Russland, Danmark og Nederland. Statnett SF har omlag 1300 ansatte og er lokalisert over hele landet. Driften overvåkes av en landsentral og to regionsentraler.

Om Bouvet

Bouvet er et skandinavisk konsulentselskap som designer, utvikler, forvalter og gir råd om IT-løsninger og digital kommunikasjon. Bouvet har ca 1.400 ansatte og er notert på Oslo Børs.

Om Rejlers i Norge

Rejlers Embriq AS og AB inngår i Rejlers norske virksomhet sammen med Rejlers Engineering AS og Rejlers Elsikkerhet AS. Vi leverer tjenester til kunder i hele Norden og er representert i Oslo, Halden, Drammen, Kristiansand, Arendal, Stavanger, Trondheim, Motala og Göteborg. Virksomhetene har samlet ca 280 ansatte og sammen har vi unik kunnskap på digitalisering i kombinasjon med rådgivende ingeniørkompetanse. Vi bidrar til forretningsmessig gevinst for våre kunder gjennom digitalisering av fysisk infrastruktur, smarte valg og strategisk bruk av IT, innenfor fokusområder som Energi, Retail og Smarte bygg.

Vi inngår i konsernet Rejlers som har over 2.000 ansatte og tung erfaring som rådgivende kompetanseleverandør til krevende kunder i Norge, Sverige og Finland. Rejlers er børsnotert på NASDAQ QMX i Stockholm.

For mer informasjon, kontakt:

Thomas Pettersen
Administrerende Direktør, Rejlers

thomas.pettersen@rejlers.no
+47 950 22 323

Sverre Hurum
Administrerende Direktør, Bouvet

sverre.hurum@bouvet.no
+47 91 35 00 47

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Drammen

Besøksadresse

Sundland Næringspark, Bygg A,
Skogliveien 4 3047 Drammen

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Halden

Besøksadresse

Violgata 8
1776 Halden

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Stockholm

Besøksadresse

Lindhagensgatan 126
112-51 Stockholm, Sverige

+ 46 70 993 43 14

Se kart

Göteborg

Besøksadresse

Gamlestadsvägen 2, B19
415-11 Göteborg, Sverige

+46 31 61 01 00

Se kart

Motala

Besøksadresse

Turbinvägen 8
591-61 Motala, Sverige

+46 141 22 48 60

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52
2317 Hamar

+47 951 95 314

hakon.veflingstad@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18
4630 Kristiansand

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Forusbeen 78
4033 Stavanger

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c
4848 Arendal

Se kart