Hopp til innhold
tekniskverkan_2

Quant Insight

– Vårt mål med Quant har alltid varit att erbjuda den mest flexibla och kostnadseffektiva Smart Grid-tjänsteplattformen på marknaden. Det ger flexibilitet för elnätsföretagen i utbyggnaden av Smart Metering, men även för framtida projekt som innebär att operativt värde genereras utifrån ny data som nu blir tillgänglig, säger Espen Kåsin, Direktör Energy på Rejlers Embriq. Vidare säger Kåsin att Quant Insight representerar en portfölj av tjänster som ger helt nya möjligheter till proaktiv verksamhet och analys av distributionsnätet. Det inkluderar moduler för bland annat jordfelsanalys, kapacitetsberäkningar och på spänningskvalitet. – Vi är på väg att förverkliga det som har varit ett hett ämne i branschen i många år – hur man genererar mervärde från Smart Metering-data, avslutar Kåsin.

Effektiv elnätsdrift

– Tack vare elnätsinformationen i Quant Insight och våra egna analyser av mätdata kan vi kartlägga hur elanvändningen i våra elnät påverkas av till exempel fler solcellsanläggningar eller elbilsladdningar, säger Peter Ols, vice vd och Affärsenhetschef på Tekniska verken Linköping Nät AB. Informationen från systemet gör att vi bland annat kan lastutjämna vårt elnät, det ger oss fördelar där kapacitetsbegränsningar finns. Framför allt skapar samarbetet med Rejlers Embriq en möjlighet för oss att tillsammans med våra kunder använda vårt nät så effektivt som möjligt, det är en viktig pusselbit i vårt arbete med att bygga världens mest resurseffektiva region, avslutar Peter Ols.

Bra samarbete

– Rejlers Embriq har under de senaste åren arbetat nära och konstruktivt med Tekniska verken Linköping Nät AB och erbjuder nu en marknadsledande och avancerad Smart Grid-tjänst via vår tjänsteplattform Quant Insight. Tekniska Verken har bidragit med sin insikt i hur man kan nyttja data från smarta mätare för att skapa effektiv elnätdrift och därigenom optimera investeringarna för elnätdriften. Vi ser nu fram emot att starta upp tjänsterna på den nordiska marknaden och fortsätter det goda samarbetet med Tekniska verken, säger David Westerlund, Utvecklingschef på Rejlers Embriq.


Om avtalet

Avtalstiden är 1 år från avtalat startdatum. Därefter löper avtalet vidare med 1 år i taget med 3 månader ömsesidig uppsägningstid.

Om Tekniska verken Linköping Nät AB

Tekniska verken Linköping Nät AB är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Vår verksamhet bygger på att skapa långsiktigt hållbara lösningar för ett väl fungerande samhälle med minsta möjliga belastning på miljön.

Om Rejlers

Rejlers Embriq AS och Rejlers Embriq AB ingår i Rejlers norska verksamhet tillsammans med Rejlers Engineering AS och Rejlers Elsikkerhet AS. Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2 000 engagerade experter med spetskompetens inom teknikområden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma på sammanlagt 70 orter i Sverige, Norge och Finland. År 2018 omsatte Rejlers 2,4 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information kontakta:

Thomas Pettersen
Administrerende Direktør,
Rejlers Embriq AS

thomas.pettersen@rejlers.no
+47 950 22 323

Peter Ols
Vice vd och Affärsenhetschef,
Tekniska verken Linköping Nät AB

peter.ols@tekniskaverken.se
+46 (0)13 20 80 76

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Drammen

Besøksadresse

Sundland Næringspark, Bygg A,
Skogliveien 4 3047 Drammen

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Halden

Besøksadresse

Violgata 8
1776 Halden

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Stockholm

Besøksadresse

Lindhagensgatan 126
112-51 Stockholm, Sverige

+ 46 70 993 43 14

Se kart

Göteborg

Besøksadresse

Gamlestadsvägen 2, B19
415-11 Göteborg, Sverige

+46 31 61 01 00

Se kart

Motala

Besøksadresse

Turbinvägen 8
591-61 Motala, Sverige

+46 141 22 48 60

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52
2317 Hamar

+47 951 95 314

hakon.veflingstad@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18
4630 Kristiansand

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Forusbeen 78
4033 Stavanger

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c
4848 Arendal

Se kart