Hopp til innhold
Quant_Flow

-Vi är glada över att Falkenberg Energi väljer att utöka sitt samarbete med Rejlers. Vi ser fram emot att ta ett helhetsansvar och vara delaktiga i uppbyggnaden av en än mer effektiv datahantering, säger Thomas Pettersen, VD for Rejlers Embriq AS  .

-Med denna lösning skapar vi möjlighet till ett mer proaktivt arbetssätt – För våra kunders bästa, säger Karin Tångring, Elnätschef på Falkenberg Energi.

Om avtalet

I det nya avtalet erbjuds Quant som en SaaS (Software as a Service) till Falkenberg Energi vilket betyder att all programvara driftas av och i Rejlers egen driftsmiljö alternativt i Amazon (AWS) molnlösning. Falkenberg Energi får även tillgång till Quant applikationer (webb-brukargränssnitt och integrationer), IT produktionsmiljö för drift av Quant applikation, support av IT plattform och support och underhåll av Quant programvara. Falkenberg Energi får också tillgång till en kundservice med ett webbaserat ärendesystem.

Quant – Rejlers produktportfölj för Smart Grid

Under flera år har Rejlers samlat erfarenhet från centrala AMR- och Smart Grid projekt i Norden. Utveckling av mjukvarulösningarna har pågått i samarbete med flera norska och svenska elnätsföretag och är anpassat för modern mätdatahantering samt för drift och förvaltning av smarta mätare. De viktigaste fördelarna ett elnätsföretag får med i Quant är en modern lösning med fokus på effektiv datahantering, reducerad driftskostnad med automatiserade och effektiva processer, ökade nyttoeffekter av Smart Griddata, State-of-the-art säkerhet, automatisering av mätvärdekedjan och sist men inte minst en säker hantering av elhubben.

Tullbron Falkenberg

Foto: Falkenberg Energi AB

Om Falkenberg Energi AB

Falkenberg Energi AB är ett kommunägt bolag med ett av Sveriges starkaste miljöprofiler för energiföretag. Tillsammans jobbar vi utifrån visionen ”Energi för en hållbar framtid”.  Falkenberg Energi var först i landet att bara sälja Bra Miljöval märkt el till alla sina kunder, redan 2004. Fjärrvärmen är 100 % fossilfri och fordonsflottan 100 % fossiloberoende. Företaget är till 99,6 % förnybart enligt senaste klimatbokslutet. Falkenberg Energi  distribuerar 360 GWh el till 15 000 kunder inom Falkenbergs kommun och omsätter ca 210 Mkr.

Om Rejlers Embriq

Rejlers Embriq AS och Rejlers Embriq AB  ingår i Rejlers norska verksamhet tillsammans med Rejlers Engineering AS och Rejlers Elsikkerhet AS. Vi erbjuder tjänster till kunder i hela Norden och är representerade i Oslo, Halden, Drammen, Kristiansand, Arendal, Stavanger, Trondheim, Motala och Göteborg. Företagen har samlat ca 250 anställda och tillsammans har vi unik kunskap om digitalisering i kombination med ingenjörskompetens. Genom digitalisering av fysisk infrastruktur, smarta val- och strategisk användning av IT inom fokusområden som energi, detaljhandel och smarta byggnader bidrar vi till kommersiell vinst för våra kunder.

Vi är en del av Rejlers-koncernen, som har över 2 000 anställda och stor erfarenhet som rådgivande kompetensleverantör till kravställande kunder i Norge, Sverige och Finland.
Rejlers är noterat på NASDAQ QMX i Stockholm.

För mer information:

Thomas Pettersen
CEO Rejlers Norge

thomas.pettersen@rejlers.no
+47 950 22 323

Karin Tångring
Elnätschef

karin.tangring@falkenberg.se
+46 346-88 67 07

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Drammen

Besøksadresse

Sundland Næringspark, Bygg A,
Skogliveien 4 3047 Drammen

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Halden

Besøksadresse

Violgata 8
1776 Halden

+47 21 93 99 99

kontakt@rejlers.no

Se kart

Stockholm

Besøksadresse

Lindhagensgatan 126
112-51 Stockholm, Sverige

+ 46 70 993 43 14

Se kart

Göteborg

Besøksadresse

Gamlestadsvägen 2, B19
415-11 Göteborg, Sverige

+46 31 61 01 00

Se kart

Motala

Besøksadresse

Turbinvägen 8
591-61 Motala, Sverige

+46 141 22 48 60

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52
2317 Hamar

+47 951 95 314

hakon.veflingstad@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18
4630 Kristiansand

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Forusbeen 78
4033 Stavanger

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c
4848 Arendal

Se kart