Hopp til innhold

Första analystest
De första mötena i projektet och i WP3 har varit viktiga för att lära känna varandra och för att dela med oss av kunskap och i WP3s första workshop tog vi fram en bruttolista med intressanta företeelser. Dessa företeelser diskuterades och bröts ner ytterligare för att identifiera deras nyttor, händelser, kategorier, gränsvärden och nyckeltal. Dessa kommer vi senare att förädlas ytterliggare då de ska utgöra underlag till en första analystest. Detta första test ska köras på historisk data som tagits fram från flera mätinsamlingssystem.

Mer effektiva användning av kraftsystemet
Nu närmar sig semestertider men deltagarna i WP3 ska ses en gång till hos FEAB i Falbygden innan det är dags för ett sommaruppehåll, berättar David Westerlund som leder WP3 i projektet. WP3 har arbetstiteln ”Power Consumption studies through Pattern recognition”. – Detta är verkligen spännande säger Westerlund och berättar att de pågående förändringarna av produktion och konsumtion i kraftsystemet kräver en bättre förståelse av det som sker i kraftssystemet.

Mönsterigenkänningsmetoder
– WP3 vill genom mönsterigenkänning och andra tekniker för analys möjliggöra en mer effektiv användning av kraftsystemet, säger Westerlund och tillägger att WP3 kommer att utveckla, testa och validera dessa tekniker och metoder att identifiera oönskade händelser i kraftsystemet, föreslå rekommendationer av förebyggande underhåll och se på indikatorer för att möjliggöra integreringen av förnybar elproduktion och ökad flexibilitet.

Flere nyheter

Oslo

Besøksadresse

DEG 16, Dronning Eufemias gate 16
0191 Oslo

kontakt@rejlers.no

Se kart

Hamar

Besøksadresse

Torggata 52
2317 Hamar

+47 951 95 314

hakon.veflingstad@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kongsgård Alle 61
4632 Kristiansand

+47 958 23 000

elsikkerhet@rejlers.no

Se kart

Kristiansand

Besøksadresse

Kjøita 18
4630 Kristiansand

+47 917 14 600

Se kart

Arendal

Besøksadresse

Stoaveien 15c
4848 Arendal

+47 917 14 600

jorn.mikalsen@rejlers.no

Se kart

Lyngdal

Besøksadresse

Stasjonsgata 26
4580 Lyngdal

+47 917 14 600

jorn.mikalsen@rejlers.no

Se kart

Stavanger

Besøksadresse

Vestre Svanholmen 12
4313 Sandnes

+47 958 23 000

elsikkerhet@rejlers.no

Se kart